HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

ÁSZF Fail

2009.05.01. 19:00 Bojtár (törölt)

Talán már utaltunk rá, hogy mennyire ki bírnak borítani bennünket az angolszász szerződések, főleg azok laikusok által készített magyar fordításai (beleértve, de nem korlátozva az OFFI által készített darabokra). Ennek az indoka, hogy ami a tengerentúlon nincs beleírva a szerződésbe, az nem létezik, ezért így fordulhat elő, hogy egy komolyabb szerződés egy elcseszett polgár államvizsga-kivonatra hasonlít, és minden szerepel benne, ami a szerkesztő associate képzeletébe belefér (és amit még az ügyfélnek ki tudnak számlázni).

Csak megjegyezném, hogy Káky kolléga, amikor ilyen fordításokat véleményez, mindig elmond egy imát, hogy kerüljön egyszer egy fentihez hasonló klauzula a PKKB legskrupulózusabb bírója elé.

2 komment

Címkék: szerződés

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr601096381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mokus · http://www.meercatology.blogspot.com/ 2009.05.02. 00:20:30

LOL
elsokezbol info h egy nagy iroda egy kozel keletiekkel kotott szerzodesbe bevette a terrorcselekmeny klauzulat (ujabb angolszasz dili, azaz ujabb valszeg nem, az irek ota standard) mire azok besertodtek
amugy mar az sem igaz, h nincsenek jogszabalyok, torvenyek...es az a szitu hogy hivatkoznak is rajuk

chabba (törölt) 2009.05.02. 01:01:01

ááá, még a "kontinentális" ügyfeleknél is tartja magát az a hozzáállás, hogy ami nincs benne a szerződésben, az nincs is. Hiába mondjuk egy adott rendelkezés kapcsán, hogy van róla jogszabály, folyton azt a választ kapjuk, hogy legyen csak benne, mert ha nincs benne, akkor az vitához vezet. Sőt, sok ügyfél még akkor is ragaszkodik az angolszász típusú felsorolásokhoz, ha a jogszabályban egyébként számára sokkal kedvezőbb generálklauzulák szerepelnek.

Mit tudunk tenni... szólunk, felhívjuk a figyelmét, elmagyarázzuk, majd ha ezután is ragaszkodik a kéréséhez, megcsináljuk.

Egyébként ha kiborít egy angolszász szerződés, vess egy pillantást a UK Companies Act 2006-ra... csak a tartalomjegyzék 59 oldal.
süti beállítások módosítása