HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Elköltöztünk

2009.09.28. 10:45 Bojtar

Hosszas vergődés és a sok munka miatti önsajnálat után, úgy döntöttem, hogy a bojtárok blogot valamilyen formában folytatni kell. Tekintettel arra, hogy hosszú tartalmas bejegyzéseket ezután sem lesz időm írni, és a társszerzők bevonásást a többi bojtár nem támogatta, a választás a tumblr-re esett, amit pont arra találtak ki, hogy a munkám során ért "jogihulladékot" rövid formában közszemlére tegyem. Az új cím:

bojtarok.tumblr.com

 

Remélem, nem lesz túl szokatlan az új forma. Az e-mail cím változatlan.

Bojtár Zsommand

1 komment

Címkék: szolgálati közlemény elköltöztünk

Szolgálati közlemény: Javaslat a bloggal kapcsolatban!

2009.08.15. 20:53 Bojtar

Ahogy korábban is írtam az új munkahelyem gondoskodik róla, hogy életem jelentős részét az irodában töltsem, ezért a fentihez hasonló képek készítésén kívül nincs sok időm a web 2.0-vel foglalkozni.

Aranyhalacskának volt egy remek felvetése ezért a következő javaslatot teszem: Tekintettel arra, hogy havonta egyszer kétszer történik olyasmi a munkám közben ami mellett nem lehet "poszt" nélkül elmenni ezért, nem szeretném temetni a blogot, de a köztes időben nem tudom tartalommal megtölteni. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, akinek van kedve/ideje a bojtárok blogra írni azt szívesen látom a csapatba. 

A jelentkezéshez küldjön egy e-mail (fényképes cv-vel és erkölcsi bizonyítvánnyal ;)) a bojtarok kukac gmail pont com címre és a részleteket megbeszéljük ott.

Az oldalt azért sem hagynám veszni, mert állítólag sikerült felhergelni a Magyar Ügyvédi Kamarát az ügyvédweb rovattal, akik ennek következében az alkalmat keresik, hogy jól megregulázzák a renitens jelölteket.

4 komment

Budapest banned

2009.08.05. 13:48 bicski

Amikor megláttam ezt törvénytervezetben, azt hittem, hogy csak egy rossz vicc.

Aki még nem tudja: 2009. június 30. napja óta a következővel bünteti a szakmát a t. Országgyűlés:

Pp. 41. § (6) Vagyonjogi ügyek tekintetében a felek a felmerült jogvitájukra vagy a meghatározott jogviszonyból eredő jövőbeli jogvitájuk esetére nem köthetik ki

a) a megyei bíróság hatáskörébe tartozó ügyben a Fővárosi Bíróság és a Pest Megyei Bíróság;

b) a helyi bíróság hatáskörébe tartozó ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességét.

Az még alap, hogy a PKKB helyett a II.- III. kerületi bíróság vagy a BKKB kerülhet kikötésre, ám megyei vonalon valamivel szofisztikáltabb volt a jogalkotó, mert itt már magát Budapestet nem lehet kikötni. Előbb utóbb ki fog derülni, hogy alkotmányellenes-e ez a rendelkezés, tehát az Alkotmánybíróság elismeri-e a felek önrendelkezési jogát és szerződési szabadságát, hogy jogvitájuk tekintetében az eljáró bíróságot meghatározhassák. Szerkesztőségi tippünk, hogy igen. Amíg az AB két-három év múlva esedékes döntésére várunk, érdemes azon elfilozofálni, hogy Pestről melyik megyei bíróságot lehet a legkönnyebben elérni.

Én Fehérvárra tippelek.

 

UPDÉT: én már látom a jogifórumos hirdetéseket, B-kat jogosítvány és saját kocsi előny

6 komment

Címkék: bíróság pkkb

Szolgálati közlemény - ÜTE

2009.07.11. 07:43 bicski

Az alábi levelet kaptuk az Elnökségtől, melyet változatlan tartalommal mi is leközlünk:

"Tisztelt Ügyvédjelöltek, Kedves Kollégák!

Talán már hallottatok róla, hogy Dr. Bércesné Pap Ildikó és Dr. Bérces Róbert házasságuk 5. évfordulója alkalmából megújítják esküjüket, ennek keretében a Kamara épületében 2009. szeptember 25. napján 14.00. órai kezdettel ceremóiát tartanak, majd ezt követően szintén a Kamara épületében folytatódik az ünneplés.

Ezen alkalomból szeretettel meghívnak minden ügyvédjelöltet, akik osztoznak örömükben. Sajnálatos módon helyhiány miatta a ceremónián való részvétel nem megoldható, azonban az ezt követő ünnepségen minden ügyvédjelöltet szeretettel várnak egy pohár italra.

Kérjük mindazokat, akik szeretnének gratulálni Ildikónak és Róbertnek, hogy 2009. szeptember 25. napján 14.00 és 14.15. között a Kamara Szalay utcai bejárata előtt gyülekezzenek, hogy a ceremónia végeztével együtt köszönthessük az ünnepelteket.

Kérünk Titeket, hogy a szervezők munkáját elősegítendő, a létszám előzetes felmérése miatt részvételetekről szíveskedjetek visszajelezni.

Részvételetekre számítunk, segítségeteket előre is köszönjük.

Üdvözlettel:     

az Ügyvédjelölti Tagozat Elnöksége

6 komment

Címkék: szolgálati közlemény üte

Ügyvédjelölt nyilatkozata a sajtónak

2009.07.04. 17:52 bicski

A Budapesti Ügyvédi Kamara által kiadott határozatok tára (pontos címe: A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi, fegyelmi határozatai és etikai állásfoglalásai, 2006) mindenkinek hasznos olvasmány, ügyvédjelölteknek pedig melegen ajánljuk a vele való megismerkedést.

Korábban vita tárgyát képezte, hogy ügyvédjelölt miért nem tehet sajtónyilatkozatot. Az ezzel kapcsolatos kamarai határozat excerpt-jét ismeretterjesztési célzatból az alábbiakban tesszük közzé a kapcsolódó indokolással együtt.

Szólj hozzá!

Címkék: bojtárt szívatnak

Ügyfél levelek#3: "A hétköznapi hamisítás förtelmes csalás"

2009.06.04. 11:30 Bojtar

Amikor az ember a lépcsőházban kifüggesztve látja az alpáribbnál alpáribb backdoor üzeneteket, pl.: "halál a szemetelőkre" vagy "a hangoskodók ellen eljárást indítok (házmester)" az fárasztó, de amikor a modoros bikkfa jogi szaknyelven írott beadványokat megtöri egy bácsi kemény kézzel írott C&D levele az egyenesen üdítő. Hatalmas névtelenséget kérő olvasónk anyaga alább található:

(Katt a képre a teljes levélért)

6 komment

Címkék: levél

Álláshirdetés#6: fő állásba'

2009.05.29. 11:41 ababababa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végre egy álláshirdetés kezdő jogászoknak felesleges sallangok nélkül: "ügyintézés" nettó nyolcvanért, viszont nem kell sem proaktívnak, sem terhelhetőnek lenni, a kapitális helyesírási hibától meg tekintsünk el, nyilván a reggeli kávé előtt sikerült még összehozni a szöveget. Nettó 80? Mennyit fizet vajon a Nord Telekom a takarítószemélyzetnek vagy a recepciósoknak? Válság van, emberek, válság. A lelkes ifjúság meg csipkedje magát, hatodikáig lehet jelentkezni telekomékhoz.

3 komment

Címkék: álláshirdetés

Így szórja a bíróság a jelentkezőket!

2009.05.25. 01:24 Bojtár (törölt)

Rurik kolléga küldött nekünk egy képet, ami pont kapóra jött a következő kirohanásomhoz. Az alábbi történethez nincs sok köze, talán csak annyi, hogy az igazságszolgáltatást ezek alapján sem törekszik harmadik személyek szimpátiájának az elnyerésére.

A tényállás nagyon rövid: az egyik bojtár (nem, nem én) gondolta, hogy beteljesíti élete egyik nagy álmát és jelentkezik a bíróságra fogalmazónak. Ahogy korábban megénekeltük, kitűnő alaklom (volt) ez a mostani ugyanis több mint 20 embert kerestek Budapestre.A jelentkezéshez az állami pályázatoknál, már megszokott szokásos szeretet csomagot kellett beküldeni (jelentkezési lap, önéletrajz, diploma hiteles másolata stb.) továbbá erkölcsi bizonyítványt. Ez utóbbi igénylése egy másik állami szerv eljárásán múlik, amelyik 99%-ban az eljárási határidejét nem tartja be, ezért szokták a jelentkezők az ajánlott szelvény egy kísérő levéllel együtt mellékelni a jelentkezéshez. Ebből érti mindenki, hogy rajtunk nem múlik a bizonyítvány beszerzése. A visszaélés radioaktív anyaggal halmazatban elkövetett veszélyes eb tartásának bűntette, meg úgyis kiderül, szóval no para. Jelen esetben nem ez történt, ugyanis a pályázatokat ganézó kolléga visszabüfizte a jelentkezést azzal, hogy  hiányos volt a pályázat, nincs meg a bizonyítvány. Mondanom sem kell, hogy köpni nyelni sem tudtunk, rögtön ment írásban a kérelem, hogy ne vicceljünk már, méltányosság, rugalmasság vagy vmi jófejség? Erre jött a második szemét húzása a kollégának: megvárta a központi felvételi napját és akkor küldte ki a második elutasítást Ebben kedvesen megírta, hogy nagyon gyorsan felejtsük mi el ezt a fogalmazósdit.

Más forrásból hallottam, hogy avatás előtt álló jogászok is beadták a jelentkezésüket. A szokásos módon ők jelezték, hogy már majdnem igazi jogászok, csak egy kézfogásra van szükségük a kari gurutól a diploma kézhezvételéhez. Vagyis szépen leírták, hogy minden feltételnek megfelelnek csak egy formális szertartás van vissza az egyetemből, az avatás. Az elutasító válasz hasonló volt. Formai feltételeknek nem feletek meg.

Értem én, hogy a bíróság ott igyekszik szűrni-szórni a jelentkező tsunamit ahol csak tudja, de talán mégsem kéne az ottani TO's néniknek emberek álmát tönkretenni csak azért, mert lusták ellátni a feladatukat. Különösen akkor, ha a jelentkezők ténylegesen minden feltételnek megfelelnek.

12 komment

Címkék: vélemény bíróság sztory

Szolgálati közlemény

2009.05.25. 01:02 Bojtár (törölt)

Mostanában kicsit elmaradtak a bejegyzések, ami főleg az új munkahelyemnek tudható be.

A korábbi irodában a munka mennyisége drasztikusan visszaesett amikor elhatároztuk, hogy a munkakörünkben a tudomásunkra jutó mindenfajta ügyvédihonlapot/ kemény BH-kat illetve úgy általában a véleményünket unalmunkban kilőjük a blog.hu-ra. Ez remek kis időtöltés volt főleg munkaidőben. A képlet annyiban változott, hogy most általában este 7 előtt nem szabadulok és napközben nincs időm az oldallal foglalkozni (a legnagyobb sajnálatomra, mivel lenne mit posztolni).

Tekintettel arra, hogy nem akarom erőltetni írást, ha éppen nem vagyok formában ezért kevesebb bejegyzés lesz mostanában. Legnagyobb meglepetésemre a látogatók száma töretlen annak ellenére, hogy lassan heti rendszerességre lassul a posztolás, amiért egyébként külön hálás vagyok. Ha esetleg bárkinek van megjegyzése/ javaslata az oldallal kapcsolatban, azt örömmel vesszük.

Szólj hozzá!

Ügyvédweb #14 - Kereső-optimalizálás

2009.05.20. 12:01 bicski

A színvonalas és igényes honlap mellett arra is adni kell, hogy a potenciális ügyfél az ügyvédet valamilyen módon megtalálja a weben. A kereső-optimailzálás pedig éppen ezen segít, hogy miként jussunk be az első Google találatok közé. Erről minden mennyiségben találhatók kölönféle guide-ok, iránymutatások az amatőr szinttől a középhaladóig és nem kell HTML programozónak lenni a kézzel fogható eredmény eléréséhez.

A fentiek megvalósítása a legegyszerűbben következő lépésekkel személtethető: jó domain név megválasztása, kulcsszavakban gazdag tartalom, meta-tag-ek és katalógus-regisztráció, etc. Mégis, mindez a hazai gyakorlatban, ügyvédéknél hogyan néz ki?

Katt IDE, majd "Mindent kijelöl" fül (Select All), az eseteleges tapasztalatokat pedig a kommentekben várjuk.

6 komment

Címkék: ügyvédweb

Ügyvédweb #13 - a világ legrosszabb ügyvédi honlapja

2009.05.16. 14:16 bicski

Így is lehet csinálni. Az ausztrál MARQUE Iroda a világ legrosszabb weboldalát indította el, melyet állítólag csak azért hoztak létre, hogy az ezzel kapcsolatos folyamatos zaklatásnak elejét vegyék.

Ajánljuk szíves figyelembe a tagok PDF-ben hozzáférhető önéletrajzából a "Useless niche expertise" rovatot. Továbbá nyíltan bevallják, hogy e-mailek fogadásáért vagy éppen utazásért nem számolnak fel díjat, ami dícsértes dolog.

 

5 komment

Címkék: ügyvédweb

Ügyvédreklám #12 - traktoros reklám és egyebek

2009.05.06. 23:47 bicski

(vidéki?????) ügyvéd a munkába érkezés előtt elégedetten leparkolja a traktort

4 komment

Címkék: képözön ügyvédreklám

ÁSZF Fail

2009.05.01. 19:00 Bojtár (törölt)

Talán már utaltunk rá, hogy mennyire ki bírnak borítani bennünket az angolszász szerződések, főleg azok laikusok által készített magyar fordításai (beleértve, de nem korlátozva az OFFI által készített darabokra). Ennek az indoka, hogy ami a tengerentúlon nincs beleírva a szerződésbe, az nem létezik, ezért így fordulhat elő, hogy egy komolyabb szerződés egy elcseszett polgár államvizsga-kivonatra hasonlít, és minden szerepel benne, ami a szerkesztő associate képzeletébe belefér (és amit még az ügyfélnek ki tudnak számlázni).

Csak megjegyezném, hogy Káky kolléga, amikor ilyen fordításokat véleményez, mindig elmond egy imát, hogy kerüljön egyszer egy fentihez hasonló klauzula a PKKB legskrupulózusabb bírója elé.

2 komment

Címkék: szerződés

Képzelt jelenet a CPR Ügyvédi iroda egy napjából

2009.04.29. 13:30 Bojtár (törölt)

Szandra a Cunt, Prick and Ripoff Ügyvédi Iroda németül és angolul felsőfokon beszélő újdonsült és lelkes ügyvédjelöltje junior associate-je, aki éppen a reggeli instant koffein adagját készíti elő az iroda konyhájában. A helyiségbe belép Laci, senior associate és meglátva az új kollégát, bedob egy default warm-up kérdést:
-Szia, mi a helyzet? Hogy érzed magad a fedélzeten az első héten?


A lány felkészülve az okos és megfelelő válaszra kortyol egyet az IKEA bögréből.
-Jó reggelt! Fuú nagyon jól, az íróasztalom, a szobám, az iroda olyan hatalmas és modern. Mindenki olyan kedves és okos, az ingyen kávéról nem is beszélve, szóval nagyon örülök, hogy a sok jelentkező közül én kaptam meg a helyet.

Laci nyugtázva a szemérmes és egyben lelkesedő választ a lényegre tér:
-Helyes. Megkaptad a körlevelemet az átvilágítással kapcsolatban?
-Igen és már az új BlackBerry-n olvastam, az admin beállította a fiókomat, hihetetlen, hogy itt mik vannak.

A senior kollega a munkahely és magánszféra között hidat képező elektronikus eszközökért való lelkesedést nem érti, ezért inkább előre menekül:
-Készülj, hogy a jövő hét nagyon kemény lesz, a csoporttal a céghez megyünk ki. A telefont meg tartsd magadnál és mindig nézz rá az e-maileidre.

9 komment

Címkék: cpr

Ügyvédi Irodák vegyesen

2009.04.28. 14:15 Bojtár (törölt)

Tovább is van

Szólj hozzá!

Címkék: képözön

Ügyvédweb#12: Hétfői aratás

2009.04.27. 07:00 Bojtár (törölt)

Nem az a baj, hogy hazánkban egy ügyvéd a batmobilja és Montblanc tolla mellett sajnálja a pénzt egy vállalható honlapra, hanem hogy vírusos az oldala. 10 megnézett oldalból 2 vírusos volt, és fél óráig tartott, míg leöltem a gépemről a trójait. De azért az alábbiak is megérdemelnek egy virtuális fegyelmit:

The following tasks can be made in my lawyer's office:

Griffes-indás szakaszjel:

Second life ügyvédi iroda:

Ha az ügyvédi reklám is ilyen lesz:

Warez ügyvéd:

Mikor kell egy jó ügyvéd?

Hiptnotizáló new age szakaszjel:

4 komment

Címkék: ügyvédweb

Hogyan lehet egy jogászt megalázni?

2009.04.23. 14:00 Bojtár (törölt)

Tegnapelőtt elmaradt a publikálás, ezért most pótoljuk:

A Darwin díjas módon meghalt szerencsétlen kisfiú halálát úgy gondolta a tv2, hogy teljesen kivesézi. A szülők/szomszédok/háziállatok megkérdezése után a főszerep a jogászoké lett, amikor is egy illetékes jegyző asszony beszélt az önkormányzat felelősségéről a temető fenntartása vonatkozásában, majd pedig egy ügyvéd úr a laza sírkövek kapcsán kereste a polgárjogi felelősöket. És amikor azt hittük volna, hogy ennél nem lehet lejjebb, megszólal a tv2 által az ügyvédek szintjére sorolt szakértő, egy mestermágus. Vágás. A polgári jog után jöhet egy kis túlvilági családi jog különös tekintettel a közeli hozzátartozók között lévő falakra.

Én azért egy cseppet felháborodtam volna, amikor kiderül, hogy valami táltos jóssal fogok egy fotelben, műsorban nyilatkozni. Magyar György is néha bevállal meredek dolgokat, de ilyet?

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény

Dr. Mester Csaba érvel!

2009.04.22. 19:02 Bojtár (törölt)

A talártalan csávóról röviden: emós-halálfejes öv, ujjakon filléres rockerbizsu, izompóló+farmer digósan és a r'n'r-tartás. Németh Győzőnek, a "Kocsmárosnak", meg Máriának biztos bejön.

15 komment

Címkék: mester csaba

Álláshirdetés#5: Mentős jogász

2009.04.22. 14:17 Bojtár (törölt)

Eszter által küldött link megerősítette az elméletemet, miszerint valami szakmát is kellene oktatni a jogászoknak az 5 év során, különben lemaradnak egy olyan jó állásokról mint ez.

2 komment

Címkék: álláshirdetés

Hol vannak az egyéniségek a hazai jogi karokról?

2009.04.22. 10:22 Bojtár (törölt)

Miután megnéztem a Káky által ajánlott videót, belegondoltam, hogy hány hasonló egyéniségel találkoztam a pécsi jogi karon. Sajnos egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan oktató óráján ültem, akinek az előadása több volt, mint egy a.)-h.) pontig tartó felsorolás és tankönyv-felolvasó est, és sajnos az ő átlagéletkoruk is meghaladta a 40-et. A felvételre visszatérve: rövid, tömör és üt.

2 komment

Kamarai tagság - különvélemény

2009.04.20. 08:00 Jaanee

Felmerült a kérdés, hogy ha a jelölt nem tagja a kamarának, miért kell mégis - csökkentett mértékű - tagdíjat fizetnie. A válasz egyszerű: mert. Míg Amerikában ezzel a válasszal megelégednének, és tudomásul vennék, hogy ez a szabály, nálunk - nagy szerencsére - még működik az emberek agya, és kérdések merűlnek fel.

Saját álláspontom szerint egyrészt kicsinyesség lenne nem fizetni a kamarai tagdíjat. Mi ügyvédként szeretnénk tevékenykedni, egzisztenciánkat, személyes boldogulásunkat erre akarjuk építeni. Ennek ma előfeltétele, hogy kamarai tagok legyünk, még ha nem is vagyunk azok. Ez amolyan belépődrog. Kapitalizmus van és komolyzene a wc-ben, ami drága buli.

Meglátásom szerint ahhoz, hogy megfelelő szakmai ismeretekkel, fogásokkal rendelkező ügyvédek legyünk, jelöltként kell eltölteni a "gyakornoki" éveket. Jelenleg egységes a jogi szakvizsga (ami megérdemel egy külön posztot, hogy miért jó és miért nem), ennek következménye, hogy a bíróságon, ügyészségen, egyéb jogi munkakörben eltöltött három év és sikeres szakvizsga után akár ügyvédnek is lehet állni, DE hiányozni fog az a - nevezzük így - gondolkodásmód (és még ügyfélkapcsolati ismeretek, kialakított nexusok, stb.), ami ügyvédként kiemelkedővé teheti az embert.

Másrészt tegyük szívünkre a kezünket és valljuk meg őszintén, hogy legtöbbünknek a munkáltatója, principálisa, főnöke, az a fukár miller, stb. elnevézzel illetett ügyvéd fizeti a tagdíjunkat, aki vállalta azt, hogy bevisz minket a (bár a következő kifejezés a kamarai körlevél óta egy vicc) "klubba".

Szerintem ez nem nagy ár, de mindenki döntse el maga.

A problémát viszont én abban látom, hogy valami "népi" hagyomány miatt éles határvonalat húznak a jelöltek és az ügyvédek közé, és ezen hagyomány legfőbb örzője a Kamara. Kötelezettségeket ró ránk, elvárásoknak kell megfelelnünk, de cserébe fityiszt mutat. Egyszerűen nem érezzük, hogy pártunkat fognák, nem látom a segítő szándékot, a nevelni akarást. Életed első kamarai oktatásán elmondják, hogy nem hiányzol különben évismétlés, fegyelmi tanács és a kénköves pokol vár rád. Ezért a szolgáltatásért tényleg nem jó érzés fizetni...

De ne legyünk olyan elkeseredettek - és, hogy némi pozitív végkicsengése is legyen a posztnak - elmondom, hogy mi van, mit kapunk a pénzünkért! Ügyvédjelölti tagozatot, mohahahahahaha XD XD XD, jogaszbulikáeftét, naneeehehehehehehehe, szép igazolványt, minőségi fényképpel, pffffff, és utoljára, de nem utolsó sorban három hetente egy három órás breaket. Enjoy!

6 komment

Címkék: bük bojtárt szívatnak

Cégnév#2: Mangal Ilona Kft.

2009.04.16. 09:56 Bojtár (törölt)

Mangalica proudly presented by

Cg.: 01-09-709964

Mangal Ilona Sertéshízlalda Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
1135 Budapest, Szegedi út 37-39.
Adószám: 12918698-2-41.

honlaphoz ide katt!

Szólj hozzá!

Címkék: cégnév

Szolgálati közlemény - szigorítás a jelöltek foglalkoztatásának feltételeiben

2009.04.14. 06:55 bicski

Annak érdekében, hogy a kedves kollégák ne a közlönyből sokkolják magukat, ajánljuk minden érdekelt szíves figyelmébe az igazságügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvény frissen parlament elé terjesztett tervezetét, ami szigorítja az ügyvédjelöltek foglalkoztatásának feltételeit:

A Javaslat szerint ügyvédjelöltet csak az ügyvédi kamara által – törvényi feltételek teljesítése esetében – erre feljogosított ügyvéd foglalkoztathat. A jogosultság megszerzésének feltétele, hogy az ügyvéd a kérelem benyújtását megelőzően legalább két évig megszakítás nélkül (nem szünetelő) ügyvédi tevékenységet folytasson, ne álljon fegyelmi büntetés hatálya alatt, továbbá biztosítsa az ügyvédjelölt foglalkoztatásához szükséges, a Magyar Ügyvédi Kamara szabályzatában meghatározott tárgyi feltételeket. Az ügyvédjelölt megfelelő színvonalú alkalmazása és az alkalmazással járó ügyvédi feladatok teljesítése érdekében egy ügyvéd egyszerre legfeljebb három ügyvédjelöltet foglalkoztathat; ez a szabály az ügyvédi irodán belüli alkalmazás esetében is irányadó.

9 komment

Címkék: szolgálati közlemény

Olvasói levél#2: Kamarai tagdíj

2009.04.13. 01:05 Bojtár (törölt)

András tett fel nekünk egy kérdést, ami minket is megosztott (igazából csak én nem értettem egyet a többi bojtárral). De mindenképpen jogos a felvetés, ha az ügyvédjelölt nem tagja a kamarának, akkor hogyan lehet tőle tagdíjat szedni:

T. "Szerkesztőség"!

Volna egy kérdésem, amire eddig senki sem tudott nekem válaszd adni, így hát kíváncsian várom az "öreg" és sokat tapasztalt bojtártársaim véleményét.

Az Ügyvédi törvény 96. § (2) bek.-e szerint az ügyvédjelölt nem kamarai tag.
Akkor hogy lehet tőlünk kamarai tagdíjat szedni?????? Mi vaan??? Nem értem! A számlán, amit kaptam a tagdíjról, az a megnevezés szerepel, hogy „kamarai tagdíj“. (Legalábbis a Pest Megyében, de kíváncsi lennék arra is, hogy máshol mit írnak rá - már ahol egyáltalán kiállítanak róla számlát...)
Mindenki így is nevezi és ezért is fizetem, semmi másért. Semmi különbség az ügyvédi tagdíjhoz képest, csak maga az összeg, az, hogy annak 40 %-át kell fizetnem.
A szlán ugyan a munkáltatóm neve van, de ez tök mindegy, mert egy nem tag után se tőle, se tőlem nem lehetne tagdíjat szedni! Legalábbis „álláspontom szerint“ :) …

Örülnék, ha valaki „hozzáértőbb“ felhomályosítana, mert elég hülyének érzem magam, vagy itt valami nagyon nem stimmel…

Kíváncsian várom a véleményeteket, vagy akár az oldalon is feldobhatjátok.

Köszi!

Bandi


4 komment

Címkék: olvasói levél

Ügyvédweb#11: Pénteki aratás

2009.04.10. 09:37 Bojtár (törölt)

Update: Közben Janee megtalálta az ügyvédweb merényletek egyik elkövetőjét, akik például a Bírónők Egyesületének igényes honlapját is készítették, ráadásul gyorsan. A cég egyébként körlevelekben vállalkozik hasonló honlapok készítésére.

Máté által ajánlott oldalakat tegnap néznünk végig, ahol olyan ügyvédweb orgiát találtunk, hogy csak csoportosan tudjuk posztolni a linkeket. Kemény büntetés ez böjt idején, sok sikert a tallózáshoz:

Üdvözlöm oldalaimon

 Barabá§

Dr. Orange

§§§§§§§§§§§§

Ööö...

Ilyen az ügyvédweb privi sablon felhasználásával (ezt kivettük, mert vírusos...)

Win 3.2 (innen loptuk a feljelentő rovat logóját) - Rehtsanwalt (sic!)

Klasszikus ügyvédi tevékenység.eu

Wellness iroda

Végére a legütősebb: Tulokné

Ezek után Bicski felszólalásából mozgalom lesz.

8 komment

Címkék: ügyvédweb