HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Skizo Bt.

2008.12.03. 09:39 Bojtár (törölt)

II. Cégformától függő adatok

1. A beltag(ok) adatai

1/4. SZUPERHOLDING Egészségügyi Befektető, Vagyonkezelő Kft. (48%)

2. A kültag(ok) adatai

2/1. SZUPERHOLDING Egészségügyi Befektető-Vagyonkezelő Kft.  (51 %)

 

2/3. VANZI Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (0,5%)

2/4. Staufenberg Eszter (0,5%)

A cégbíróság okozott már meglepetéseket, de ez a mai túltett minden határon. A kiemelésben az látható, hogy ugyanaz a személy egyszerre kültag és beltag is egy betéti tásaságban. Az már csak hab a tortán, hogy minősített többségű befolyással is bír.

Mikor a felfedezés varázsában elújságoltam a céges ügyvéd kollegámnak, hogy mi a helyzet, csak legyintett és annyit tett hozzá, hogy ezen nincs semmi meglepő, mi is így csináljuk. Így nem kell minősített többséget biztosító befolyás létrejöttéhez 50 ezer forintos illetéket kérni, hanem elég az alap 15 ezer forintos, és ha esetleg valamilyen minőségében (kültag, beltag) ki van zárva a tag a szavazásból, úgy a másik minőségében szavazhat. A legszebb az egészben, hogy a cégbíróságon simán átmegy, holott közvetve a Gt. több pontjába is ütközik. Valami offshore államban simán el tudom képzelni Janus arcú vagy Skizo Bt. néven.

Szólj hozzá!

Címkék: cégbíróság

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr36801087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása