HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Sztory#4 Szesz az ügyvédi irodákban

2009.03.07. 20:11 Bojtár (törölt)

Állítólag az amerikai üzleti kultúrában főbenjáró vétségnek számít, ha az üzleti partner a megállapodás előtt alkoholos italt fogad el a házigazdától. Magyarországon persze ezt nem állja meg a helyét, hiszen itt szeszt inni reggel, délben és este is illdomos, sőt néha még kifejezetten menő is. Ennek megfelelően nem voltam még olyan ügyvédi irodában, ahol ne lett volna jelentős mennyiségű alkohol raktáron, ami alkalmanként munkaidőben is előkerül. A következő két történet azonban a fenti miliő ellenére is meglepő:

1.

Az új munkahelyemen a titkárnő szobájában volt dolgom, ahol a főnök éppen diktált az egyik hölgynek. Az irodai kommunikáció gerincét jelentő "post-it" tömböt kerestem, amikor bejött a postás. A szokásosnál kicsit leharcoltabb fazon szépen lassan elkezdte kipakolni a küldeményeket és lekönyvelni a tértivevényes leveleket. Kifelé mentet azonban hallom, hogy az ügyvéd úrnak a következőt löki: "porzik a vesém, főnök". Azt hittem, rosszul hallok, ezért megálltam a másik szobában megvárni a fejleményeket (vagyis hallgatózni). Az ügyvéd úr "már megint innál, Gábor" kijelentéssel válaszolt, majd rövid nevetés után elküldte a titkárnőt  egy üveg kitűnő Dankó Pistátért. Ezt a kezébe nyomták, majd útjára engedték a királyi levélkézbesítőt, aki a "magára is iszom egy kortyot, főnök" áldással nyugtázta a történteket. 

Később megtudtam, hogy a fazon full alkoholista és mindig illik megkínálni valamivel. Ha éppen nincs kéznél alkohol, akkor pénzt szoktak neki adni egy dekásra.

 

2.

A másik eset az előző munkahelyemen történt meg még jóval az előtt, hogy odakerültem. Hiány volt adminisztrátorokból, ezért felvettek egy új embert. Kedves, szerény, fiatal és állítólag csinos hölgyet alkalmaztak az új pozícióra. Történt aztán próbaidő alatt, hogy az új titkárnő lefordult a székéről. A cím alapján persze már lehet sejteni, mi volt a hiba, de akkor az emberek az irodában még nem gyanítottak semmit és kihívták a mentőket. A mentősök rövid vizsgálat után abbahagyták a sürgősségi ellátást, és egyikük megnyugodva csak annyit mondott a főnöknek: "a kisasszony részeg". Amig a titkárnő hátul a kanapén kapaszkodott, a többiek megnézték az asztalát, és a legalsó fiókot kihúzva kigurult egy üveg. Azóta már nem dolgozik ott.

2 komment

Címkék: sztory

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr54987799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskaandrás 2009.03.08. 20:53:33

Hát, kedvesem, fáradj el a mi ügyvédi irodánkba, ahol még ásványvizet sem tartanak raktáron, költségkímélés címén...

süti beállítások módosítása