HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

A számlázási segédlet

2008.12.02. 08:00 Bojtár (törölt)

Jött ma az ukáz: Novemberi számlázási segédleteket kérjük MA 12-ig véglegesíteni!

Kevés olyan dolog van, amitől az embernek ennyire zsigerből undora lenne, mint a számlázási segédlet (a.k.a time sheet). Ez az a borzasztó dolog, ami megkeseríti az életedet, mivel mindig percre pontosan elszámoltatja a munkaidődet, és dícséretet nem, csak alapos dorgálást lehet érte kapni. Jó számlázásit még a világon senki sem írt, vagy rövid, vagy rossz nyelven készült vagy egyszerűen valami másért hibás. A parnereknek persze ez a csudálatos dolog a mindene: az a file, ami olyan, mint a mézes bödön: édesen csepegteti az órákat és perceket, melyeknek minden kiszámlázható pillanata mámor számukra. Mi több, a kedvenc szabadidő-töltésük a számlázásik olvasása, ugyanis nem csak arra kiváncsiak, mennyi hasznot hoztál az irodának, hanem arra is, hogy e mellett mennyi időt töltöttél "naplopással". Ez amolyan intellektuális valóságshow számukra, mintha valakinek a titkos naplójában lapozgatnának és élhetnék át újra az ügyvédjelölt minden munkával töltött varázslatos percét. 

Éppen ezért a számlázásik írása olyan, mint a számlahamisítás. Minden perc internetezésre valami cseles kis fedő story-t kell kitalálni, valamit, amivel megússzuk a közveszélyes munkakerülés vádját. Kedvenceim: jogszabály-kutatás, megbeszélés XY-nal, iratrendezés és számlázási segédlet írása stb. Persze vigyázni kell, mert a partnerek hamar alkalmazkodnak a rafinált alibikhez. Olyan ez, mint a borgok elleni kűzdelem, ahol pár lövés után át kell hangolni a fézereket.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr82798276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása