HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Azzal a fohásszal fordulok a t.Bírósághoz...

2008.12.20. 10:10 Bojtár (törölt)

Amikor az ember egy autoriter rendszerben szocializálódott bírótól kapja a gyomrozást, mindig megfordul a fejében, hogy vajon megér-e 20 AS rendbírságot egy "viszontválasz". Egyáltalán: hol van a Pp-ben vagy a Be-ben leírva, hogy a bírói pulpitusnak a felek fölé kell magasodnia, mint valami messiási szószéknek. Annyival barátságosabb és célravezetőbb lehetne mondjuk egy kerekasztallal berendezett "feng shui"-s terem, mint egy Nagy Imre- perből visszamaradt tárgyaló, ahol az elmúlt 50 évben csupán egy címercsere történt. Ideje lenne tudatosítani, hogy a tárgyalás méltoságának megőrzéséhez nem terror kell. Persze az ilyen gondolatokat a gyomrozás pillanatában gyorsan eloszlatja az emberből feltörő szervilizmus, és inkább mosolyog egy nagyot, majd benyeli a praetor "intelmeit" a lehető legudvariasabb módon.

De mielőtt még a tárgyalás után azon emésztődnénk, hogy teljesen elveszítettük az önbecsülésünket, vígasztalódjunk távolkeleti kollegáink nálunk is szolgaibb ügyintézési módszereivel:

 

Szólj hozzá!

Címkék: bíróság

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr51832367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása