HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Ügyvédweb#8 - felszólalás az ügyvédi honlapok minőségéért

2009.03.08. 13:02 bicski

Korábban már felmerült, hogy a jogászok valahogy nem kompatibilisek az IT-vel, melynek kézzel fogható bizonyítékait szerény közreműködésünk jóvoltából az ügyvédweb címszó alatt megjelenített gyöngyszemek adják.

Csupán emlékeztetni szeretnénk a nagyérdeműt hőn szeretett kamaránk etikai szabályzatának vonatkozó rendelkezéseire, ami az ügyvédi hivatás gyakorlásához méltó webes megjelenést irányozna elő. Úgy néz ki azonban, hogy a méltóság (Anstand) igen tág fogalom és arról mindenkinek más és más elképzelése van, mikor kedves kollegák olyan igénytelen, csoffadt honlapokkal merészkednek elő, ami már konkrétan tíz évvel ezelőtt is arcpirítónak volt tekinthető. Kis szerzői kommunánk álláspontja, hogy egy ügyvéd (igénytelen) honlapja a munkájának színvonalát minősíti. A szituáció hasonló, mikor egy lerobbant Wartburggal állít be az ügyvéd egy presztízsre is adó ügyfeléhez. Ezzel kapcsolatban ajánljuk mindenki szíves figyelmébe az USA 100 legjobb és legrosszabb ügyvédi honlapját felmutató cikket, ugyanis egyes kedves hazai ügyvéd kollegáink webdizájn teljesítménye még azt a lécet sem üti meg, hogy egyáltalán erre a listára felkapaszkodhassanak.

Ezen jelenségre pedig válaszul nem tehetünk mást, minthogy mostantól kifejezetten vadászni fogunk az igénytelen ügyvédi honlapokra. Ezért kérjük, hogy szorgalmasan használjátok a feljelentés gombot ebben a témában is.

De hogy ne csak a magunkfajtákat ostorozzuk (mi az ügyvédekért haragszunk, nem ellenük), úgy néz ki, hogy a webes megjelenéssel kapcsolatos probléma valóban jogászi eredetű, ugyanis az a bíróságokra is igaz. Jelenleg pedig nem a www.birosag.hu-ra gondolunk, ami még egy viszonylag tűrhetően összekalapált honlap (melyről megjegyezzük, hogy ez utóbbi erősen vitatott vélemény, habár Lomnici Zoltán fényképének eltávolítása sokat segített ezen, a bírósági határozatok keresése azonban kétségtelenül javításra szorul), hanem konkrétan a BAZ megyei bíróság internetes megjelenését vesszük górcső alá, ami igen ECONOMY-ra sikerült. Lehet pedig hogy ez a megközelítés helyes és GYF-éknek is hasonló intézkedéssel kellene elkezdeniük az államháztartás reformját, ahelyett hogy 200M-ért kormanyszovivo.hu-t csinálnak. A magyar bíróságok pedig valóban szegények: a BAZ megyei bíróság honlap ugyanis arról is tájékoztat, hogy "elnöki telefon nincs". Egyébként az államigazgatásban is valami hasonló attitüdöt várnánk el, ahelyett hogy szórják a pénzt.

Ami azonban előny az igazságügyi (állami) szférában, szégyen gyalázat az ügyvédek esetén. Utóbbiak ugyanis mégiscsak az ügyfeleikből akarnak valahogy megélni. Ha pedig jó kocsira telik, akkor legyünk szívesek a honlapunkat rendesen megcsináltatni. Végső szankciót egyébként nem tudunk kitalálni, ezért a büntetés az lesz, hogy elemezzük a legpofátlanabb hazai ügyvédi honlapokat. Várjuk a tippeket.

7 komment

Címkék: vélemény ügyvédweb

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr53982411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hánynyúlmuzsikál 2009.03.08. 18:51:32

Érdekes dolog ez a jelentsük fel egymást dolog, ha lehet, elkezdeném én, saját magam jelentem fel, amiért elkészítettem a következő oldalt;
sztár-ügyvéd.hu/

tanulságos...

bicski 2009.03.08. 20:52:40

@hánynyúlmuzsikál: ha az önfeljelentést mint enyhítő körülményt figyelembe vesszük, továbbá azt is, hogy ez nem ügyvédi honlap, akkor nem jár a büntetés. Ezennel feloldozunk ;)

ababababa 2009.03.09. 10:16:24

@hánynyúlmuzsikál: ezt a honlapot legfeljebb az ízlésrendőrségnél lehetne jelenteni. :P

ugyvedblog.admin 2009.03.09. 10:44:24

Álmos, annyira gáz, amit küldtem, hogy a csúfság és a megszégyenítés alsó határát sem súrolja? :)

ugyvedblog.admin 2009.03.09. 10:49:39

Na, lécci lécci tedd ki :)

******

Megnéztem a hivatkozott amerikai legjobb és legrosszabb honlapokat, és megmondom őszintén, én sok különbséget nem tapasztaltam...

Mások hogy vannak vele?

Bojtár (törölt) · http://bojtarok.blog.hu/ 2009.03.09. 11:21:33

@aranyhalacska: Sztem van, de lehet, hogy azért nem tapasztalod, mert a magyar ügyvédi lapokhoz vagy szokva:)

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2009.03.09. 16:09:27

Létezik, hogy a helló baz-megye bíróság honlapján tényleg HTML kódot látom??? =)))
süti beállítások módosítása