HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Ügyvédreklám #9 - Miért nincs?

2009.03.29. 22:15 bicski

Ahhoz képest, hogy 2009. február 1-je óta szabad a gazda, és szabadon lehet reklámozni (illetőleg garázdálkodni), mi őszintén bevalljuk, hogy - sajnálatos módon - mind a mai napig nem találkoztunk az ügyvédreklám hazai megnyilvánulásával. Semmilyen formában.

Off: Lehet azonban, hogy ezzel egyedül vagyunk és pont mi vagyunk rosszul informáltak. Ezért ha kedves honlaplátogatók ezzel kapcsolatban kisegítenének minket valamilyen anyaggal, azt nagy hálával fogadnánk.

Azt azért elfogadjuk, hogy egy kisebb költségvetésű magyar iroda nem az RTL-en fog hirdetni, de hogy se egy rádióreklám, se egy újsághirdetés, se egy szabadtéri reklámhordozó - ez már több mint gyanús.

Mi az ügyvédreklám teljes hiányával kapcsolatban a következő összeesküvés-elméleteket gyártottuk:

1. Alacsony információs szint: az ügyvédek a mai napig nem szereztek arról tudomást, hogy szabad reklámozni.

2. Éppenséggel tudomást szeretek róla, ám nem tudják miként: az ügyvédek ugyanis az IT-hez hasonlóan a marketinggel sem kompatibilisek.

3. Azt gondolják, hogy az ügyvédreklám nem fér össze a szakmai tisztességgel.

4. El tudjuk képzelni, hogy az ügyvédek az árak mesterséges magasan tartása érdekében kartellbe tömörültek.

5. Régi beidegződések: úgy gondolják, hogy "jó bornak nem kell cégér" és nem akarnak reklámozni.

A fentiekkel kapcsolatban leszögezzük, hogy bármelyik legyen is a fennforgás, az régen rossz a magyar ügyvédeknek. Angolul beszélőknek ajánljuk szíves figyelembe ezt az ügyvédi marketing blogot, ami segít bizonyos alap marketing-taktikák elsajátításában. Ugyanitt megtudjuk, hogy Arany oldalakon hirdetni NEM MENŐ. Továbbá, ha reklámot akarunk csinálni, az legyen megkülönböztető. Azt, hogy mekkora piac az ügyvédi reklám, mutatja, hogy külföldön külön cégek szolgáltatásokkal szakosodnak erre. Mi pedig kíváncsian várjuk a hazai fejleményeket, hogy itthon ezt ki fogja elindítani.

1 komment

Címkék: ügyvédreklám

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr851032661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bojtár (törölt) · http://bojtarok.blog.hu/ 2009.03.30. 14:55:05

6. Szerintem nem foglalkoznak a kérdéssel és ha valaki elkezd reklámozni, akkor majd egyszerre fog mindenkibe tudatosodni a kérdés és zúdulnak majd a reklámok.

Én már láttam ügyvédi iroda reklámot egy ingyenes belvárosi térképen, de az még a tilalmi időszakba keletkezett. De nagyon gagyi!
süti beállítások módosítása