HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Ügyfél levelek#1 A mérges skandináv és az arab

2008.11.27. 09:00 Bojtár (törölt)

Az ügyfelekről vannak általában a kollegáknak a legjobb sztorijai. Egy idő után az ember persze hozzászokik a "hülyeségekhez", de mindig akad olyan, ami kiveri a biztosítékot.  Egy kollega küldte át (tudom ez már városi legendának számít) az első levél részletet azzal a megjegyzéssel, hogy a skandinávok többnyire jó fejek, de ez egy majom. 

Your replacement for (név) can't do her job, I would appreciate it if you could give me a decent business contact who I can deal with properly. How about someone from the West? In my experience the Hungarians are lazy, unhelpful and corrupt, and would have been haven't far happier remaining under the Soviet system.

 Az arabok nem ilyen bunkók ők csak kevésbé beszélik az angolt. Ugye aki nem tud arabusul...

Dear Dr. (ügyvéd),

 

Good Day!

We could inform you soon.

Thank you for your favour

Best regards

 

(arabus név)

Banking Department

(Sejk) ADVOCATES

Dubai, UAE

Ennél is érdekesebb az ügyintézés az arab országok konzulátusain (néhány kivételtől eltekintve), ahol általában "becsléssel állapítják meg" az illetékeket és előfordul, hogy nem adnak vissza a nagyobb címletből, de ez egy másik történet.

Szólj hozzá!

Címkék: levél ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr21789990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása