HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Igazolvány képek

2008.12.03. 10:24 Bojtár (törölt)

 

 

Mivel a friss újságok mindig eltűnnek a partnerek irodáiban (akik persze sosem olvassák el azokat) ezért csak most sikerült a kezembe venni az októberi Pesi Ügyvéd nevű BÜK hírlevelet. Egy-két kivétellel a szokásos blabla és reklám jelent meg benne, de az oldalak között megbújt egy elég kemény "alázós" cikk is.

A kamarában kora ősz óta zajlik az igazolványcsere nevű forradalom, aminek keretében lecserélik az összes tag jelenlegi papír alapú igazolványát új plasztik példányokra. Ennek a folyamatnak a során fényképet is kell mellékelnie a tisztelt ügyvédeknek és jelölteknek a visszaküldendő adatlaphoz. A könnyítés érdekében a kamara engedélyezte, hogy a fényképek elektronikusan is beküldhetők legyenek bizonyos formai követelmények megtartása mellett (színes, homogén háttér, jpg formátum, 400x400dpi, stb). Hamarosan azonban azzal szembesültek, hogy mindenféle amatőr képből kivágott, torz, pixeles stb. képekkel floodolták a rendszergazdákat amik többnyire használhatatlanok. Vagyis ahogy ők fogalmaznak:

"(...) esztétikailag hosszú ideig "dugdosandó" kategóriába kerülhetnek igazolványok, azaz a horror filmbe illő fejek..."

"(Mi is megnéztük a kérdéses képeket valóban szörnyűek... A szerk)"

"2. akinek pedig nincsenek meg ehhez a kellő digitális fotó készítési ismeretei, jobban jár, ha nem bütyköl a magakészített fotókkal (...)"

Párat közzétehettek volna subba iwiw stílusban. Azért a mi irodánkban is voltak meredek dogok, pl.: volt aki fotoboltolással akarta fiatalítani magát, de cseppet felismerhetetlen lett a képen. Nem ajánlottunk a mű beküldését.

4 komment

Címkék: bük pesti ügyvéd

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr18801153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jim Raynor 2008.12.05. 15:02:42

hát ügyvédek, most mit várjunk el tőlük....de komolyan.......(jómagam is hajszál híján az lettem, de aztán szerencsére megjött eszem :D)

a cikk meg kőkemény :D :D

erőmű 2009.01.28. 11:41:33

Ma sikerült lecserélni az igazolványt.

Két kisebb apróság:
(i) a kártya nem kártyaformátumú és így nem fér be a sima kártyatartós tárcába (nekem mázlim van és épp passzol (európénztárca pénztartó része)); ééééés
(ii) nincs rajta a lajstromszám.

Szóval valószínűleg permanens lesz a csere forradalma, mert addig fognak rinyálni a T. kollégák, amíg kapunk újabbakat. Természetesen mi fizetjük majd azt is.

A kérdés a döntéshozókkal kapcsolatban ugyanaz, mint amit a De Niro a Casino-ban a rendőrfőnök unokaöccsével kapcsolatban megfogalmaz...

Bojtár (törölt) · http://bojtarok.blog.hu/ 2009.01.28. 12:50:58

@erőmű: Pár kollégának már új van. Szerintem is minden formában tré az egyetemi olvasójegyem is jobb volt ennél. Pedig nagyon vártuk...

Remélem a legközelebbi ehhez fog hasonlítani: www.morethings.com/fan/jodie_foster/photo_potpourri/!clarice_starling-jodie_foster-fbi_badge.jpg

erőmű 2009.01.28. 16:38:58

@Bojtár: Ja majd el is felejtettem: visszavonásig érvényes. Röhely.

Ha már viszont FBI jelvényre hasonlít, akkor jó lenne hozzá valami vadászjegy/kilövési engedély is.
süti beállítások módosítása