HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Sztory#3: Miért keres a rendőrség Gmailen?

2009.03.02. 21:23 Bojtár (törölt)

Még a régi munkahelyemen volt egy ügyünk, ahol egy, a rendőrség által lefoglalt "tárgyat" kellett visszaszereznünk a külföldi ügyfelünk részére. Sokáig egyeztettem az illetékes rendőrkapitánysággal, ám az eljárás kicsit lelassult, mivel a tulajdonjog igazolására szolgáló külföldi okiratokat nehezen sikerült beszereznünk. Itt el is vesztettem a fonalat, ugyanis közben munkahelyet váltottam.

Ma kapok egy e-mailt az illetékes rendőr ügyintézőtől, hogy fel szeretné venni velem a kapcsolatot. A baj csak az, hogy a privát e-mail címéről írt az én privát e-mail címemre, amit soha nem adtam meg neki. Két dologra tudok gondolni:

  1. Vagy nem írta fel az elérhetőségemet, és ráadásul a rendőrségnek nincsen hivatalos levelezési hálózata, plusz a tudakozóban nem találta az ügyvédi iroda elérhetőségét, ezért utolsó lehetőségként magánúton keresett meg vagy
  2. esetleg a lefoglalt "tárgy" kiadásnak alternatív módszereiről szeretett volna egyeztetni.

Az biztos, hogy érdemes kétszer is meggondolni, hogy milyen adatokat osztunk meg magunkról az iwiw-en.

 

1 komment

Címkék: sztory

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr70976312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.02. 23:36:13

Távközlési cégnél dolgozom. Rendőrségtől érkezik egy hivatalos megkeresés híváslista és előfizetői adatok kiadásáról; a megkeresés végén: "a gyorsabb ügyintézés érdekében válaszát kérjük küldje meg a valamifelhasznalonev@citromail.hu címre".
Miaf...????
Néha elég érdekes elképzeléseik vannak a világ folyásáról...
süti beállítások módosítása