HTML

Bojtárok

Ügyvédjelöltek apró örömei és bosszúságai

Van egy jó történeted?
Ne habozz, írj!

Ha esetleg a levél túl körülményes használd a feljelentő rovatunkat.

 

Feljelentő!

Contract recycling

2009.04.08. 23:00 Bojtár (törölt)

Korábban már említettem, hogy munkám egy jelentős részét teszik ki az ügyfelek által írt szerződések véleményezése, ezért az olyanokon, mint:

Felek jelen szerződést 90 napra bármikor felbonthatják. A felek írásos ellenjegyzésével indított 90 napos felbontási időszak utolsó napján a szerződés semmis lesz.

már meg sem lepődök. De amit az egyik blogon olvastam ma, az mindent visz:

(...) A fecni, amit szerződésként a tulaj (legyen Emi néni) alá akart iratni egy néhány "körrel" korábbi bérlője számára készült (egyébként ügyvéd írta egykor), amit párszor újra hasznosított úgy, hogy a személyes adatokat és az aláírásokat áthúzta a papíron, fölé írta az aktuálisat, esetleg kiegészítve pár megbeszélt ponttal,... majd ezeket áthúzva és ismét fölé írva…, majd... ezt kellett volna aláírni. (...)

Megnézném az eljáró bírónak a fejét, amikor meglátja becsatolva a szerződést az ügyiratok között egy esetleges jogvita esetén. Bár ha jobban belegondolok, bagatell szerződések esetén rengeteg papírt meg lehet takarítani vele és az új szerződő fél láthatja az előzményeket. Van valami Emi néni ötletében. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bojtarok.blog.hu/api/trackback/id/tr671054884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása